Behandling af bumser og akne

De fleste af os har prøvet at vågne friske og veludhvilet til en stor og vigtig dag, stå op og tage et kig i spejlet, for da at opdage en kæmpe, rød bums. Gerne lige i panden, midt på næsen, eller et andet sted hvor den kan være mest til gene…

Ja det er helt naturligt at få en bums i ny og næ, og for rigtig mange af os er det ikke noget nyt at vågne op til uren hud i ansigtet. For vi kender vel alle en, eller så kender vi det måske fra os selv, at vågne med meget uren hud – nemlig hvis man døjer med akne. Dette kender de fleste til, for tal peger på at 95% af befolkningen i den vestlige del af verdenen oplever en form for akne i løbet af deres liv.

Hvad er bumser og akne?

Bumser er helt simpelt en betændelsestilstand under huden, det er altså også betændelsen der gør at huden buler ud og bliver rød og øm. Betændelsen sker ofte fordi tegl, fedt og døde hudceller sætter sig i hudens porer. Hvis dette skidt og snavs forbliver i poren vil huden blive udsat for bakterier og en infektion vil opstå. Nu er der skabt en betændelsestilstand i huden.

Til forveksling med hvad mange tror, er en enkelt eller to bumser ikke akne. Bumser er ganske rigtigt et symptom på hudlidelsen akne, men hvor en bums er et resultat af en betændelsestilstand under huden, er akne et voldsomt udbrud af bumser. Ved akne ser man også ofte cyster og talgknopper, og ligeledes er betændelsestilstandene i huden så store at der efterlades ar fra tidligere bumser.

Hvorfor får man bumser og akne?

Som beskrevet tidligere er akne et resultat af tegl og døde hudceller der ikke kan undslippe hudens porer. Derfor er det ikke så underligt at vi ofte omtaler uren hud i forbindelse med teenagealderen. I puberteten udvikler både mænd og kvinder nemlig mere af det mandlige kønshormon, og dette hormon stimulerer teglkirtlerne i huden. Teglkirtlerne vil derfor producere mere tegl og hudfedt, hvilket vil øge risikoen for, at det fanges i hudens porer og udvikler sig til betændelsestilstande.

 

Man kan fejlagtigt komme til at tro, at akne og uren hud kun er noget vi oplever i teenagealderen, men faktisk kan vi opleve uren hud hele livet. Især hos kvinder kan man være generet af uren hud langt oppe i alderen. Det skyldes især de hormonelle ændringer igennem menstruationscyklussen. Men uren hud kan også skyldes stress og kostvaner og rammer også ældre mænd.

Hvad kan man selv gøre ved akne?

Hudplejeprodukter

Det kan være svært at gøre noget ved uren hud i teenagealderen, da det ofte er bestemt af hormoner, men man kan altid hjælpe det på vej ved at rense huden dagligt så man minimerer tegl og skidt i ansigtet. Det anbefales at vaske ansigtet en gang hver morgen og aften med en mild sæbe, og væbne sig med tålmodighed. Der går ofte op til 6 uger før man ser resultatet af sine hudplejeprodukter… – og i denne kamp med tålmodigheden skal man ikke begynde at vaske sit ansigt ustyrligt flere gange om dagen. Får huden for lidt tegl, fordi det hele bliver vasket væk, vil den nemlig blot producere endnu mere tegl, og dermed stoppe porerne til igen.

Kostomlægning

Mange læger og skønhedsguruer hævder at uren hud især kan skyldes visse madvarer. Der rådes generelt til at undgå komælk og andre mejeriprodukter, samt usunde og fedtholdige snacks som chips, yderligere anbefales det at undgå alkohol.

Findes der ansigtsbehandlinger mod akne?

Det er ofte svært at få renset huden i dybden og fuldkomment, med produkter man kan benytte i hjemmet. Derudover kræver det også tålmodighed, at vente på resultaterne ved udelukkende at benytte en god og daglige hudplejerutine. Kunne du tænke dig at få boostet huden og renset den i dybden kan en ansigtsbehandling anbefales. Specielt en Skin Jet ansigtsbehandling får renset huden helt i dybden. Behandlingen starter ved at huden afrenses og derefter får man en enzympeeling. Denne peeling fjerner de øverste døde hudceller og efterfølgende slibes huden og de resterende døde hudceller forsvinder. Da bumser som sagt opstår på grund af døde hudceller og tegl, vil du allerede efter disse første trin få mærkbare resultater. Men behandlingen stopper ikke her, du vil dernæst få cremer og serummer specielt valgt til din hudtype og dine hudproblemer, som ved hjælp af ultralyd trænger helt ned i dybden af huden.  Skin Jet behandlingen siges at kunne afhjælpe selv meget svær akne, men den er også god hvis du har let uren hud, begyndende rynker eller pigmentforandringer. Det er altså en yderst effektiv og alsidig behandling, som virker for alle hudtyper i alle aldre.

Skin Jet tilbydes her i klinikken hos Malinee, og du vil i samme opgang kunne blive rådgivet om hvilke hudpleje produkter du burde benytte til netop din hud, og måske også hvilke hudplejeprodukter du især ikke skal benytte.

Ansigtsbehandling Vejle

Kontakt Malinee

Har du spørgsmål inden du booker din behandling eller er der noget du er lidt i tvivl om. Så giv os et kald på: 

Eller udfyld kontaktformularen herunder. Vi svarer inden 24 timer. Vi snakkes ved.

Ring på 26107171