7 råd til voksbehandling

Er du ligesom mange andre generet af indgroede hår og irriteret hud efter den daglige barbering? Eller kunne du blot tænke dig at spare de ti minutter i badet væk? – Så kan det være du skulle til at overveje at prøve en voksbehandling.

 

Barberskraberen kan være meget hård ved huden, og i stedet for silkebløde ben, ender mange med røde knopper og indgroede hår i stedet for. Men med en voksbehandling slipper du for det daglige slid på huden og kan nyde en silkeblød hud i flere uger.

Hvordan virker en voksbehandling?

Ved barbering skæres håret af ved hudens overflade, og håret vil derfor hurtigt vokse frem igen og være til gene. Ved en voksning bliver håret trukket op med hårsækken, som gemmer sig nede i huden. Det vil helt naturligt tage længere tid for kroppen at udvikle en ny hårsæk, og først da kan håret begynde at gro og komme op over hudens overflade og være til gene igen. Det er derfor man opnår et længerevarende resultat ved en voksbehandling, end ved at bruge skraberen. Helt lavpraktisk foregår en voksbehandling ved, at der påføres varm voks på området, derefter placeres en strip af bomuld, som da trækkes af med et snuptag. Med bomuldsstrippen er alle hårene med hårsække trukket med op, og behandlingen for lige netop det område er slut. Det er altså en hurtig overstået affære, som en kyndig professionel vil have klaret på ingen tid.

Gør det ondt at få vokset ben?

Ved en voksbehandling river man hårene ud med roden og det kan være en meget smertefuld oplevelse… hvis det altså ikke gøres korrekt. Derfor giver det god mening at få vokset benene hos en professionel, som ved hvordan man minimerer smerten. Ligeledes kan en gang voks også give røde knopper, men dette undgår man hvis det foregår i et sterilt miljø hos en professionel, som også har produkterne, der sørger for de bedste vilkår både før og efter voksbehandlingen. Er det første gang du bliver vokset, vil du uden tvivl kunne mærke en form for smerte ved de første træk. Denne smerte bliver dog mindre og mindre for hver behandling, idet hårsækkene over tiden bliver mindre, og så varer smerten kun et kort øjeblik. De fleste synes altså at det er det hele værd, for et resultat der holder i uger!

Hvor længe er benene hårfrie efter en voksbehandling?

Er det første gang du bliver vokset, vil nogle af hårene være tilbage allerede efter 14 dage, dette sker da hårsækkene er i forskellige faser, og derfor vil nogle hår udvikle sig hurtigt efter første voksning. Men frygt ej, perioden hvor området er hårfrit bliver forlænget allerede efter næste voksbehandling, og efter 3. gang vil du ikke opleve at nogle hår kommer frem før de andre, og du vil kunne nyde at være helt fri for hår i 3-5 uger. Des flere voksbehandlinger man har fået i streg, des længere vil den hårfrie periode vare. Dette sker da hårsækkene bliver mindre modstandsdygtige og kraftfulde fra hver gang, og hårene, der så kommer, vil også være meget finere, blødere og tyndere. De vil derfor ikke være lige så generende, som de mørke stive hår, man havde i starten.

Hvad skal man være opmærksom på før en voksbehandling?

For at få den absolut bedste effekt af voksbehandlingen anbefales det, at du 24. timer før din behandling skrubber området, som skal vaskes. På denne måde giver du huden i området en let peeling, og dette fjerner genstridigt snavs og døde hudceller. Det gør huden nemmere at vokse, og derfor vil behandlingen være mere effektiv og mindre smertefuld. Hårene skal ligeledes være mindst 0.5 cm lange, for at man kan vokse dem.

Hvordan plejer man bedst benene efter en voksbehandling?

Efter din voksbehandling kan du med fordel forsætte med ugentligt at skrubbe området, når du er i bad. Dette vil åbne op for hårene og minimere risikoen for indgroede hår, når de begynder at vokse ud igen. Ligeledes vil de ugentlige skrub give dig ekstra blød hud og rense huden for døde hudceller. Du kan begynde at skrubbe på området 3-4 dage efter din voksbehandling. Brug også gerne en god fugtighedscreme uden parfume, da vil du opnå det allerbedste resultat.

Hvor ofte skal jeg vokses?

Det anbefales at man bliver vokset hvert 4-6. uge for et vedvarende resultat, og for at opbygge den længste hårfrie periode efterfølgende som muligt.

Kan man blive vokset andre steder end på benene?

Man kan stort set blive vokset hvor som helst, der findes hår på kroppen. Benene er nok den mest populære behandling, men man kan for eksempel også blive vokset i armhulerne. Denne voksbehandling hedder Axil, og er overstået på 1-2 træk. Smerten er altså hurtigt overstået og vi kan forsikre dig en følelse af frihed, når man ikke skal bekymre sig om, man nu huskede at barbere under armene!

Ansigtsbehandling Vejle

Kontakt Malinee

Har du spørgsmål inden du booker din behandling eller er der noget du er lidt i tvivl om. Så giv os et kald på: 

Eller udfyld kontaktformularen herunder. Vi svarer inden 24 timer. Vi snakkes ved.

Ring på 26107171